Bugünkü yazımızda H-Mech'le biraz daha yakınlaştık. Topluluk başkanı Ata Çetin'le dolu dolu bir söyleşi gerçekleştirdik. Fakat bu sefer benim değil senin merak ettiklerini sormaya çalıştım. Topluluk ve işleyişi ile ilgili sık sorulmayan soruların cevabı da bu yazıda. Hadi geçelim!
H-Mech’den ve H-Mech’in geleceği ile ilgili planlardan bahseder misiniz?
H-Mech’i, kuruluş döneminde hem üniversitemizde hem de ülkemizde önde gelen öğrenci topluluklarının vizyonları ve problemlerini inceleyerek kurduk. “Mech” konsepti ve proje tabanlı takımlara bölünmüş komiteler anlayışı kuruluşumuzdan beri ileride bulunmak istediğimiz noktayı gösterir nitelikteydi. Ancak Hacettepe’de daha önce başarılı uygulamasına şahit olmadığımız bu konseptler, dönemin öğrenci topluluklarına ait normlar ile birebir örtüşmemekteydi. Bu durum ben ve ekibimi kademeli bir geçiş yapma noktasına getirmiş bulundu. Aslında o dönem belirlemiş olduğumuz vizyonumuz ile şu an içinde bulunduğumuz zaman dilimine kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmaların da aynı doğrultuda olduğunu düşünüyorum. Özellikle topluluğumuz içinde uygulamış olduğumuz farklı finansman modelleri ve çalışma anlayışı da bu vizyon çerçevesinde gelişti. Tüm bunlara bakarak H-Mech’i, konsept ve çalışmalar bağlamında Hacettepe’de öncü olduğu bir gelecek beklediğini düşünüyorum. Bu noktada şu anki planlarımızdan belki de bizim için en önemlisi topluluğumuzu uluslarası seviyede tanınır, etkin ve gerekli teknik altyapıya sahip bir “Mech Society” haline getirmektir. Önümüzdeki dönemde de genişleyen teknik kadromuzla, daha önce Hacettepe bünyesinde üzerine çalışılmamış veya teknik eksikler yönünden çekince ile yaklaşılmış alanlarda projeler gerçekleştireceğiz. Tabii bu bağlamda özellikle ekibimize yeni katılan ekip arkadaşlarımızın da bizimle aynı vizyonu ve gelecek arzusunu paylaşmaları büyük önem arz etmekte.
Diğer topluluklara göre H-Mech daha sessiz ilerliyor. Toplu organizasyonlarda vs. adını pek duymuyoruz. Bunun sebebi nedir? Projeleri H-Mech'i yeterince meşgul mü ediyor?
Üzerine çalışmış olduğumuz, başta savunma sanayi olmak üzere, stratejik alanların bir gerekliliği olarak çalışmalarımızı ketumiyet ve adanmışlık çerçevesinde gerçekleştirmekteyiz. Bu noktada hem ekip arkadaşlarımıza profesyonel bir ortam sunmak hem de ekibimizin emeklerini korumak amacıyla sessiz ilerleyişimizi korumaya devam edeceğiz. Bu “sessizliğin” geçmişte duyurulan veya duyurulmayan tüm başarılarımızda payı büyüktür. Toplu organizasyonlar noktasında ise, bu alanda üniversitemizde başarılı çalışmalar yürüten topluluklar mevcut olup, vizyonlarımız örtüştüğü taktirde ortak çalışmalar gerçekleştirmeye sıcak bakmaktayız. Ancak zamana tabii gelişen topluluk karakterimiz doğrultusunda üniversitemizde eksikliğini hissettiğimiz teknik alanlarda fark yaratmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz çalışmalara ağırlık vermekteyiz.
Ortalama bir H-Mech’li haftada kaç saatini H-Mech'e ayırmalıdır?
“Ortalama bir H-Mech’li” söylemi, ortalamanın dışında hareket eden ve farklı bir vizyonu temsil eden ekip arkadaşlarımızı ifade etmektedir. Bu noktada ortalama bir rakam söylemek mümkün olmamakla beraber tüm ekip arkadaşlarımızın görev bilinci ve kazanma arzusu ile ne kadar gerekiyorsa o kadar vaktini çalışmalara ayırdığını söyleyebilirim.
Comments