top of page

6 Soruda Sosyal Sorumluluk Projeleri Ekibimizi Tanıyın

Updated: Mar 5, 2022

Sorumluluk hissetmek ve harekete geçmek istemek, sosyal ve ekonomik eşitsizlik kavramının bilincine varmamızla başlıyor, diyebiliriz. Devraldığımız toplumsal düzeni iyileştirmenin ve gururla teslim etmenin sorumluluğunu H-Mech olarak biliyor, ihtiyaç sahiplerine uzanan ellerden biri de bizimki olsun istiyoruz.

Buna dair birbirinden değerli projeleri gerçekleştiren Sosyal Sorumluluk Projeleri Ekibimizi tanımak isteyeceğinize eminim. Bugün Ece ile ekip ve projelerin kazandırdıkları hakkında kısa bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

Ekip olarak neyi amaçlıyorsunuz? Ekibinizden bahseder misiniz?


Sosyal sorumluluk projesi ekip üyeleri olarak ilk amacımız toplumsal farkındalığı arttırmak, ihtiyaç sahiplerine maddi ve manevi desteği elimizden geldiğince sağlamaya çalışmak. Ama buna ek olarak kendimizi bireysel açıdan nasıl geliştirebiliriz sorusu için de çalışmalar yapmaya devam ediyoruz.


Şu an üzerinde çalıştığınız bir proje var mı?


Şu an aktif olarak yaptığımız bir çalışma yok. Fakat yakın zamanda yapacağımız çok güzel bir proje var. Notalar engel tanımaz projesi. Kısaca bahsetmek gerekirse engelli arkadaşlarımızın eğitim gördüğü bir ortaokula öğrenciler için müzik odası tasarladık. Müzik aletleri ve birkaç gerekli malzemeler ile eksiklerimizi tamamladık. Okulların açılmasına yakın odamızın dekorasyonunu bitirmeyi hedefliyoruz.


Sosyal sorumluluk projelerinde gönüllü olmak size ne kattı? "Bunlar her insan için gerekli," diyebilir misiniz?


Sosyal sorumluluk projelerine dahil olmak kesinlikle iyi bir seçimdi. İnsanlar genel olarak hayatta birçok olumlu şeye katkısı dokunduğunu düşünebilir. Ben de öyle olduğumu düşünüyordum. Fakat sosyal sorumluluk projesi üyesi olarak bunu süreklilik haline getirdim diyebilirim. En basitinden bir örnek vermem gerekirse, takım olarak sokak hayvanları için mama projemiz vardı. Bunun için sadece bir kap su ve mama yeterliydi. Önceden de bunu severek yapıyordum ama dediğim gibi artık bir süreklilik haline geldi. Evden çıkmadan önce yanımda her zaman mama taşır oldum. Bence çok güzel bir his. Bir canlıya yardım edebilmek. Her insan da bunu hissedebilmeli diye düşünüyorum.

Ekibinize dahil olmak isteyen gönüllülerden beklentileriniz nedir?


Ekibimize yeni katılacak üyeler için tek beklentimiz gönüllülük diyebilirim. Yardımcı oldukça mutlu olan daha fazlası için çabalayan biri zaten ekip içinde yabancılık çekmeyecektir. Tabii bunun yanı sıra açık fikirli ve aktif olması da onu ön plana çıkaracaktır.


Gönüllülerin alması gereken belli bir eğitim var mı?


Hayır, herhangi bir eğitime ihtiyaç duymuyoruz.


Diyelim ki ben ve grubumun bir proje fikri var. Bu projeyi sizinle hayata geçirebilir miyiz yoksa yalnızca H-Mech gönüllüleri ile mi yol almayı tercih ediyorsunuz?


Tabii ki hayata geçirmek için uğraş veririz. Dediğim gibi, bu gönüllülük esasına dayanıyor ve fikirlere açığız. Hatta dışarıdan gelen fikirleri duymak bizim için de çok yararlı olabilir.

 

Sorularımı cevaplandırdığı için Ece'ye teşekkür ederim. Hevesli ve aksiyon almaktan çekinmeyen insanlarla beraber olduğunuzda üretim, elbette, kaçınılmaz oluyor. Bugün Sosyal Sorumluluk Projeleri Ekibinden söz ettik fakat görüşmelerini ve organizasyonlarını çevrimiçi platformlarda da olsa aksatmayıp çok değerli projeler için çalışan tüm ekiplerimizi kutlamak isterim.




176 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page