top of page

Nasıl Gelişebilirim Diyorsan Proje Koordinatörlerinin Sana Söyleyecekleri Var

TEKNOFEST ve ERC hazırlıklarımız son hızıyla devam ediyorken proje koordinatörlerimize birkaç soru sorduk. Sadece H-Mech'li olmanın değil, teknik ekibe dahil olmanın da ne demek olduğuna dair kısa söyleşimiz,

karşınızda!


Hangara geldiğiniz herhangi bir vakitte karşılaşabileceğiniz, H-Mech 21-22 döneminin proje koordinatörleri Furkan Erol ve Kaan Dilitatlı sorularımızı cevaplandıracak.


 

21-22 dönemi Proje Eş Koordinatörü
Furkan Erol



Hangi projelerde etkinlik gösterdiniz?


H-Mech'in ikinci projesi olan ARAT'ın kurucularından biriyim ve mekanik takımı liderlerliğini yapmış bulunmaktayım. ARAT ile TEKNOFEST'te ön tasarım raporunda ve kritik tasarım raporunda derece aldık. Bu proje sürecinde mekanik takım liderliğinin yanı sıra elektronik ile ilgilendim. Aynı zamanda, sponsorluk görüşmeleri ile ilgilendim ve şimdi HU-ROVER projemizin liderliğini yapmaktayım.

Proje ekibinde yer almak, size kişisel ve teknik anlamda nasıl katkı sağladı?


Metal alaşım çeşitlerini, bunların teknik bilgisini ve üretiminin nasıl gerçekleşmesi gerektiği hakkında bilgi sahibi oldum. Bağlantı elemanlarının kullanımı ve üretimi konusunda da kendimi geliştirdim. Bununla beraber, birçok şirketle iletişime geçme fırsatı elde ettim. Staj ve iş imkanları ile ilgili fikir alışverişinde bulunabildim. Yönetim ve üretim sistemi ile ilgili yardımcı olacak kişilerle temas kurma fırsatım oldu. Autodesk, Fusion360, CATIA programları arasındaki uyumsuzluğu fark ettikten sonra bunların doğru kullanımını öğrendim. Bunlar haricinde, tabii ki kişisel katkısı oldu. Yeri geliyor gece gündüz çalışmak durumunda kalıyoruz. Sonucunda arkadaşlık bağlarımızın kuvvetlendiğini ve delice eğlendiğimizi söyleyebilirim.


Varsa, H-Mech ve projeler hakkında eklemek istediklerinizi almak isterim.


Türkiye'nin geleceğindeki projelerde, geleceğin mühendisleriyle yol almak için işe şimdiden koyuluyoruz. Savunma sanayinde yetkinliğinin artmasını ve mühendislik uygulamalarını öğrenmek isteyenleri H-Mech ailesine bekliyoruz.


Kaan Dilitatlı


Hangi projelerde etkinlik gösterdiniz?


H-Mech topluluğunun ilk üyelerinden birisi olarak, başladığı andan itibaren ALKA projesi ile ilgilendim. 2019 Kasım'ından 2020 Kasım'ına kadar olan ALKA sürecinde çeşitli roller aldım. 2020 Kasım ayında bu projemiz Xsens firması tarafından düzenlenen tasarım yarışmasında ikincilik ödülü aldı. Yarışmanın ardından hız kaybetmeden başladığımız ALKA Avcı RAAS projesindeki yaklaşık 1 yıllık süreçte ise sistem geliştirme ve Ar-Ge ekip liderliği görevini üstlendim. Geçtiğimiz günlerde ALKA Avcı RAAS projemiz de büyük bir başarı göstererek TÜBİTAK 2242 yarışmasında savunma sanayi, uzay ve havacılık alanında birincilik ödülü kazandı. Alka Avcı RAAS'ın da bitmesiyle birlikte, şu anda Rover takımımızın Mekanik Ekibi liderliğini yapmaktayım.


Proje ekibinde yer almak, size kişisel ve teknik anlamda nasıl katkı sağladı?


Projelerde yer aldığım süre içerisinde derslerde öğrendiğim teorik bilgileri pratiğe çevirme imkanı buldum. Bir projenin başından sonuna kadar ortaya nasıl çıkıp, nasıl şekillenip, nihai şeklini nasıl aldığını görmek benim için çok değerli bir tecrübe oldu. Aynı zamanda bir sistemin tasarımı ve üretimi sırasında ne gibi problemlerle karşılaşılabileceğini ve bu problemlerin üstesinden nasıl yollar izlenerek gelinebileceğini hem çevremdekileri gözlemleyerek hem de birinci elden tecrübe ederek deneyimleme fırsatı buldum. Bunlarla birlikte iş hayatında da gündelik hayatta da çok önemli olan takım çalışması, disiplin ve daha pek çok yönde kendimi geliştirme fırsatı buldum.


Varsa, H-Mech ve projeler hakkında eklemek istediklerinizi almak isterim.


3 senedir aktif projelerde rol aldığım H-Mech topluluğunda gerek kariyer gelişimim gerekse kendimi görmek istediğim yerde olmam adına bana pek çok şey öğretti. H-Mech'te birlikte çalıştığımız arkadaşlarımızla birbirimize pek çok şey öğretip kendimizi geliştirmemiz adına birbirimizi destekledik. Teorik bilgiyle pratiğin harmanlanması gerektiğini düşündüğümden dolayı aktif projeler yapan bir topluluk olan H-Mech'ten geçenlerin kendilerine çok şey katacağını düşünüyorum.

 


Şimdilik burda duralım. Bu söyleşi liderlerimizin sana ufak bir göz kırpışı olsun...


Sorularını mail veya sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla tarafımıza ulaştırabilirsin. Bizimle sohbet etmek istersen de hangarda ziyaretini bekliyor olacağız.




219 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page